Archi's Academy

GetStarted

GetStarted
Get in touch

Mentorship

Technology

Content Management

Geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde bulunan ESOES ESOGÜ adlı öğrenci kulübünün etkinliğine davet edildik. Türkiye’de ikinci kez düzenlenen ve Eskişehir’de ilk olarak ESOES’in düzenlediği HEBOCON isimli bu etkinlikte yer almaktan büyük keyif aldık. Gün boyu rekabete, eğlenceye ve kötü robota doyduğumuz bir gün oldu. ESOGÜ'den Pulsar takımının birinci olarak bin lira değerindeki ödülü kazandığı yarışmada Berbots takımı ikinci olurken, BBTK Girls takımı da en iyi tasarım ödülünü kazandı.

3 FARKLI OKULDAN YOĞUN İLGİ

Japonca "beceriksiz, kalitesiz, yetenek yoksunu, utanç verici" gibi anlamlara gelen "HEBOCON" isimli yarışmada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 16 takım, oturumlar halinde gerçekleşen bu etkinlikte ter döktü. YARATICILIK BAŞROLDE Etkinliğin amacı gruplara organizasyon tarafından verilen hurda ve basit malzemelerle yapabilecekleri en kötü ve dayanıklı robotu tasarlatıp gençlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaktı. 16 farklı grubun sınırlı sürede yarattığı tasarımlar görülmeye değerdi. Tasarımlar sonunda kurulan ringde takımlar robotlarını birbirlerine üstünlük sağlamaları için mücadele ettirdi.

GELECEĞİN YAZILIM MÜHENDİSLERİ İLE TANIŞMA

Etkinlik süresince yazılım ile ilgilenen birçok öğrenciyle tanışıp onların kariyer hedeflerinde destekçileri olmak nihai hedeflerimizden biriydi. İlginin oldukça yoğun olduğu bu süreçte yaptığımız çekilişe de ilgi büyüktü. Özellikle frontend geliştirme, backend geliştirme, yazılım test uzmanlığı (QA), proje yönetimi alanlarıyla ilgilenen öğrencileri eğitimimizi denemeleri için ücretsiz bir kursa davet ettik. Bu kursta kişiler yazılım geliştirmenin ne olduğunu ve uzun süreli aramıza katılmak isterlerse onları nelerin beklediğini görebilecekler. Bu sayede geleceğin yazılım geliştiricilerinin yetişmesine katkıda bulunup kariyerlerini birlikte inşa edeceğiz. İnteraktif olacak bu deneme sürecinin sonunda katılımcılar dilediği paketi satın alıp, mentörler eşliğinde kariyer hedeflerini gerçekleştirebilecek. Onlarla tanışmak ve kariyer yolculuklarına eşlik etmek için sabırsızlanıyoruz. Yazılım eğitimlerimizle ilgilenen kişileri www.archisacademy.com adresinden ücretsiz beceri testini çözmeleri ve bizimle iletişime geçmeleri için bekliyoruz.

YENİ ETKİNLİKLER YAKINDA

ESOSES ‘i tebrik ederek bizleri yazılım meraklısı birçok öğrenciyle buluşturduğu için teşekkür ederiz! Yeni etkinliklerde sizlerle tekrar buluşmak için çok sabırsızız görüşmek üzere!

Hanife

Saturday, Nov 5, 2022