Archi's Academy

GetStarted

GetStarted
Get in touch

Technology

Story

Archi's Academy Teknofest 2023’te En İyi Eğitim Teknolojileri Girişimi Seçildi!

Yazılım alanında ümit vadeden yetenekler için çevrimiçi eğitim ve mentorluk platformu olan Archi's Academy, Türkiye'nin önde gelen teknoloji etkinliği Teknofest'te "En İyi Eğitim Teknolojileri Girişimi" ödülünü kazanarak başarısına bir yenisini ekledi. Archi's Academy, yazılım geliştirme alanında sayısız bireyi iş sahibi yaparken aynı zamanda yapay zeka ve blokzincir tabanlı yeni nesil öğrenme yönetim sistemi ile teknoloji eğitimi sahasına getirdiği çığır açan katkıları ile tanınıyor.

İnovasyon ve teknolojinin buluştuğu Teknofest'te Archi's Academy, yazılım geliştirme kariyerine yönelen onlarca kişinin teknoloji sektörüne ilk adımı atmasına yardımcı oldu. Archi’s Academy yazılım geliştirme alanında kariyer yapmak isteyenler ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacı arasındaki boşluğu kapatma konusunda kararlı.

Archi's Academy, tüm arka planlardan ve deneyim seviyelerinden öğrenenlere hitap eden çeşitli kurslar, 1-1 ve grup mentorluk programları ve kaynaklar sunarak, yazılım kursu arayan kişilere çözüm oluyor. Kodlama konusunda hiç tecrübesi olmayan kişiler veya kariyerinde yükselmek isteyen yazılımcılar Archi's Academy’e gelerek sıfırdan yazılım öğreniyor veya yeni beceriler edinerek kariyerinde yükseliyor.

Archi’s’te her kursiyer kendine özelleştirilmiş eğitim programında, Front-End, Back-End, Fullstack yazılım geliştirme, proje yönetimi ve QA yazılım test uzmanlığı başlıklarında gelişim fırsatı yakalıyor.

Archi’s’in sunduğu programlarda, sahanın gerçek problemleri kullanılıyor ve kişiler doğrudan mevcut bir problem üzerinde eğitimlerini tamamlıyorlar. Bu eğitimler, canlı oturumlar, 10+ yıl deneyimi olan mentorlar ile 1-1 görüşme, grup toplantıları, bireysel ödev çalışmaları, ve kişisel gelişim seansları yöntemleri ile gerçekleştiriliyor.

Archi’s Academy'nin öne çıkan bir özelliği, öğrenme deneyimlerini sorunsuzlaştırmak için tasarlanan özgün Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS). Bu son teknoloji LMS, ölçeklenebilirliğin yanı sıra, öğrencilere etkileşimli tartışmalara katılma, çeşitli kaynaklara erişme ve gerçek dünya senaryolarına benzer uygulama projelerine dahil olma olanağı sunuyor. Yapılandırılmış ders içerikleri ve kişisel mentorluk kombinasyonu, öğrencilerin sadece teorik bilgi değil aynı zamanda işverenler tarafından aranan pratik beceriler kazanmalarını da sağlıyor.

Archi’s Academy üniversitelerle, firmalarla ve öğrenci topluluklarıyla iş birliği yaparak firmalara ihtiyaç duydukları niteliklerde bilişim personeli yetiştirmekte, gençlere ise eğitim ve iş olanakları sunmakta. Bilişim personeli işe alımlarında Archi’s ile iş birliği yapan firmalar, işe alım sürelerini ve oryantasyon maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek, nitelikli, halihazırda proje üzerinde çalışma tecrübesi olan ve işe hazır personele daha hızlı erişiyor.

Peki bu süreç nasıl işliyor?

Nitelikli yazılım personeli ihtiyacı olan firmalar Archi’s Academy ile “sponsorlu eğitim ve işe hazırlama” alanında iş birliği anlaşması imzalıyor. Anlaşma sonrası Archi’s Academy ve ilgili firma, sosyal medya kanallarından firma sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan eğitimi duyuruyor. Bu eğitimlerin kişi sayısı için belirli bir kotası oluyor. Ön eleme sonrası belirli sayıdaki aday firmanın ön gördüğü süre boyunca Archi’s Academy’de canlı eğitimler, 1-1 ve grup mentörlük oturumları, kod incelemeleri, gerçek proje üzerinde ekiple çalışma, öz geçmiş incelemesi ve mülakat provası süreçlerinden geçerek işe girmeye hazır hale geliyor. Seçilen adaylar sponsor firma ile mülakat sürecine girmeye hak kazanıyor ve seçilen aday işe alınıyor.

Archi’s ekibi 5 farklı ülkeden gelen 18 kişilik uluslararası bir ekip. 2021 yılında Eskişehir’de kurulan Archi’s Academy, aktif bir platformu ve 25’ten fazla ülkeden kursiyer olan uluslararası bir girişim. Girişim, Teknofest 2023’te Türkiye’nin en iyi eğitim teknolojileri girişimi seçilmiş ve 1.lik ödülünü almıştır.

Ece  Metin Skill Test Trainer

Ece Metin

Saturday, Sep 9, 2023